IN ENGLISH      

Bemutatkozás

„Szeretnék egy kiscicát!” - Ezzel a mondattal kezdődött macskázásunk, és tenyészetünk története, ami akár szokványosnak is lehetne nevezhető, ha….. Ha az emberfia nem lenne „négykeresztes” allergiás, többek között a macskákra is. Tehát vagy egy macska, vagy én. A baj csak az, hogy egy bűbáj kiscicával szembeni népszerűségi versenynek csak vesztesei lehetünk, tehát ha nem akartam a következő éveket az ajtó előtt, a lábtörlőn tölteni, akkor sürgősen ki kellett találnom valamit. Mintha hallottam volna valahol, valamikor egy olyan macskafajtáról, ami nem okoz allergiát, de vajon tényleg létezik-e? Szerencsére igen, és ez nem más, mint Őfelsége, a szibériai macska. Kicsit tartottam tőle, hogy valami csúfság lesz, mert valamit valamiért alapon nem lehet egyszerre „gyógyhatású”, és szép is, kedves is egy fajta, de tévedtem. Szerelem lett a dologból első látásra.

Jó közepes a nagysága, pont annyira szőrös, hogy takarításkor ne kelljen komplett lakásfelújítást csinálni miatta, bűbájos a természete, szóval a pojjjó kategória. Az elhatározás hamar megszületett, de a cica beszerzése már nem volt annyira egyszerű. Itthon akkortájt nem találtunk eladó kiscicát, így Dominika Halicka tenyészetéből választottunk egy, az őszi avar minden színében pompázó apróságot. Ahogy nőtt, úgy vett le minket egyre jobban a lábunkról, kárpótolva a miatta felszámolt állatkertért, hisz a madárpók, az óriáskígyó, és egyéb hasonló szerzet kiscicával elegyedve olyan robbanóelegyet képez, amire nem terjed ki semmilyen biztosítás.

És ahogy lenni szokott, a szerelemből szenvedély lett, így még egy macska, majd kiállítások, és a legnagyobb kaland: az első alom. Lekopogom, főleg pozitív élmények értek minket eddig a cicákkal kapcsolatban. Sok barátra, ismerősre tettünk szert, segítőkész emberekkel ismerkedtünk meg, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amit remélhetőleg mi is tovább tudunk majd adni a tőlünk származó kiscicák új gazdáinak. Mert a célunk a minél szebb, kedvesebb, és egészségesebb szibériai cicák tenyésztése.

Hisszük, hogy az állat társ, és nem bevételi forrás, nem pótlék, ezért egyelőre megmaradunk a kicsi, úgynevezett családi tenyésztésnél. Kedvenceink velünk élnek, részei mindennapjainknak, ezért nem is szeretnénk az állományt az egekig növelni, bár néhány további importot azért tervezünk még…. Macskáink rendszeresen ápolva, oltva, féregtelenítve és szűrve vannak, a fedezőkandúrokat pedig nagy körültekintéssel választjuk ki. Így biztosítjuk, hogy a kölykök egészségesen és szocializálva kerüljenek majd új családba.

És végül, de nem utolsósorban, és a teljesség igénye nélkül, köszönettel tarozunk:

Dominika „ Felis Felicis” Halickának első, és egyben kennelalapító cicánkért

Amy „ Hatulek” Lazutkának Avila cicánkért

Hermann „ Silversnow” Júliának, Bakonyi Csabának, Lukács Adriennek, Tóth Juditnak és Pál Lacának, Acsády Krisztinának és Családjának, a Miscat tenyészetnek

és még sokaknak a sok-sok tanácsért, segítségért, és amiért el tudták viselni nyaggattatásukat